•  
    •  
    •  
    •  

Inversió Fons Social Europeu

Memòria Viva de Barxeta

L'Oratge a Barxeta

Enquesta Centre Cívic Barxeta

Instal·lacions Municipals

CEIP Carles Salvador

 

 

 

 

 

Antigament les escoles de Barxeta estaven situades en la part baixa de l'ajuntament, en l’actual plaça Josep Lorente . Una escola per a xiquetes i una per a xiquets. També eren utilitzades per a donar classe diverses cases del poble situades en el carrer Sant Roc i al carrer Nou.

 

L’any 1966 ja es construeix l’Agrupació Escolar Mixta constituïda per 6  unitats . La planta baixa era destinada al lloc propi de la classe i la primera planta era per a la vivenda dels Mestres. Com varen ser edificades en les antigues “eres” del poble on els llauradors portaven a assecar les seues collites, la gent les va batejar com “ les escoles de l’era “.

Va ser l'any 1979 quan es va canviar el nom del col·legí, passant de dir-se “ Grupo Escolar mixto Antonio Rueda  Sánchez- Malo  a  “ C.P.  Carles Salvador” que encara hui porta. El motiu va ser a petició d’una associació del poble i en  homenatge al mestre , escriptor i gramàtic Carles Salvador i Gimeno.

Poc a poc l’escola tenia més matrícula, amb més xiquets i xiquetes i en 1994 es fa la demolició del col·legi de Barxeta , fent un centre nou amb 3 unitats d’educació infantil i 6 d’educació primària en el carrer nou.  Més tard es fara una ampliació de dos unitats d’ESO.

L'any 1996 es va inaugurar el Col•legi Públic Carles Salvador tal com el coneguem ara.

  

 

Actualment, és una escola de nou unitats: sis unitats d'educació Primària i tres d'educació Infantil. Compta amb una plantilla de 15 mestres, una educadora i una orientadora escolar.  El centre ofereix els serveis de menjador i activitats extraescolars organitzades per l'AMPA.

El CEIP Carles Salvador està situat a la part alta del poble on estava l'antiga era. Al poble hi ha el costum de preguntar als xiquets, ja vas a l'escola de l'era?

Adreça : C/ Nou  s/n

Ciutat : BARXETA Codi Postal : 46667 

Telèfon : 962249765

FAX : 962249766  

46001576@edu.gva.es

Pàgina WEB http://mestreacasa.gva.es/web/ceipcarlessalvador